Íme, hogyan lehet megmondani, hogy a szexuális életed tönkreteszi -e a valós életét.

Íme, hogyan lehet megmondani, hogy a szexuális életed tönkreteszi -e a valós életét.

Ez magyarázza, hogy az általános apátia, a depresszió vagy szorongás érzései, valamint a hangulati ingadozások gyakran jelzik a fáradtságot, a küszöbön álló betegséget, vagy az alul visszatérést vagy a túllépést. Ezeket a markereket általában a választott tevékenység vagy sport alulteljesítésének periódusaihoz is társítják. Ez a tartalom nem helyettesíti a saját egészségügyi szolgáltató szakmai megítélését. Kérjük, keresse fel az engedélyezett egészségügyi szakembert minden egyes kérdéssel és kérdéssel kapcsolatban.

a szerzőről

Brock Armstrong Get-Fit Guy

Brock Armstrong volt a Get-Fit Guy Podcast házigazdája 2017 és 2021 között. , NCCP és CAC triatlon edző, valamint egy TNT tanúsítvánnyal rendelkező edző. Ezenkívül a Primal Egészségügyi Edző Intézet tanácsadó testületén és a Humán Potenciál Intézet vendégkarának tagja.

Kövesse a Facebook LinkedIn Pinterest feliratkozását a get-fit podcast Spotify Google Stitcher

A szexfüggőség valódi dolog? Vagy csak ürügy a sör szemüvegre és az önellenőrzés hiányára? És miért növekszik a szexuális függőséggel kapcsolatos segítség iránti kereslet (nincs szándékuk szerint)? Ezen a héten a hozzáértő pszichológus, Dr. Ellen Hendriksen hat szexfüggőség jelét kínálja, és hogyan lehet tudni, hogy van-e pusztán feltöltött libidó… vagy egy problémája. #132 Play szünet Hallgassa meg a szexuális függőség 6 jelét. Jelenleg lejátszási kérdéseket tapasztalunk a szafariban. Ha szeretné meghallgatni az audio -t, kérjük, használja a Google Chrome -t vagy a Firefoxot. Néhány évvel ezelőtt arra törekedtek, hogy a „hiperszexuális rendellenesség” vadonatúj diagnózisát hozzáadják a hivatalos pszichiátriai diagnózisok listájához, de végül a kísérletet elutasították. Legitim diagnózis nélkül maradtak, a szenvedők mindent megtesznek annak érdekében, hogy egy probléma vagy következetes leírás nélkül segítséget kapjanak. A minősített vásárlásoktól kezdve.

Bármit is hívsz, ez egy igazi dolog. És a szexfüggőség nem csupán túl sok időt tölt a bevásárlóközpontban, és boltosnak hívja magát, vagy túl sok Godiva -t eszik, és csokoládénak hívja magát. Valójában vannak olyan kutatások, amelyek azt sugallják, hogy a szexfüggőség nem különbözik a kábítószer -függőségtől. A Cambridge -i Egyetemen kívüli tanulmányokból származó tanulmány több agyi területet – mind a jutalomban és a motivációban – ugyanazt az elkötelezettséget találta, amelynek olyan kényszeres szexuális viselkedése van, mint korábban a kábítószer -függőséggel küzdő embereknél.

De a szexfüggőségről különösen nehéz beszélni (AGH, Double Enterender figyelmeztetés!), Mert gyorsan bekerül a moralizálás birodalmába. A viselkedés valóban problémát jelent? Vagy csak az ítélkezési prudák problémája? Így lehet megmondani, hogy a szexuális életed tönkreteszi -e a valós életét.

1. funkció. Útba kerül. A nagyszámú szexuális partner nem eredendően kóros – mivel a probléma valami kongruenciának nevezett. Ha sok partner hozzáadja az életét, vagy sok időt vagy pénzt költ a szexre, összhangban van azzal, aki vagy, akkor nincs probléma – az élet és a szex egybeesik. Elveszi az életedet, például sok időt vesz igénybe, vagy olyan szexuális aggodalmat okozott, amely arra készteti Önt, hogy elhanyagolja a kapcsolatokat, a barátokat, a családot, a munkát vagy az iskolát, akkor inkonrugenciánk van, ami megegyezik a problémával.

2. szolgáltatás: Úgy érzi, hogy nincs az irányítástól. Van olyan könyörtelen sürgetése, amely azonnali kielégülést igényel, de ennél is inkább a sürgetésekre cselekszik, anélkül, hogy a következményekre gondolnának. Egy korai interjúban végzett tanulmányban sok szexuálisan kényszerítő személy leírt egy zsibbadt, leválasztott vagy transzszerű állapotot, ahol egy túlterhelő meghajtó úgy tűnik, hogy átveszi az irányítást. Az egyik interjúalany egyszerűen azt mondta: „Kattintom.”

De sajnos vannak következmények. Annak ellenére, hogy megpróbálja megállni, a szexuális viselkedésed újra és újra bajba kerül, kockáztatva az egészségét, a hosszú távú partnerségeket, a munkáját és az önbecsülését.

3. funkció: Ez kényszerítő. Amellett, hogy szexel, hogy jól érezze magát, szexelned kell, hogy kevésbé legyen rossz. Szükség van a szexuális vágy csökkentésére vagy más problémák kezelésére. Úgy érzi, hogy nem tudsz szexelni vagy maszturbálni, és ha megakadályozzák vagy késik, ingerlékenynek, szorongónak, nyugtalannak vagy akár dühösnek érzi magát. Legfőképpen tehetetlennek és ellenőrizetlennek érzi magát. Magától értetődik, hogy megsérti a leállási ígéretét, ami megtöri az emberek szívét, akik törődnek veled.

4. funkció: függőség. Csakúgy, mint a kábítószer- vagy alkoholfogyasztási problémákban, tolerancia és visszavonás is lehet. Az idő múlásával egyre gyakoribb vagy szélsőségesebb szexre lehet szükség ahhoz, hogy ugyanolyan érzelmi kényelmet érjen el, mint korábban, csakúgy, mint a kábítószer -függőséggel küzdő egyénnek megnövekedett dózisokra van szüksége az azonos magas eléréséhez.

oldalak

12Next ›Utolsó» Az összes tartalom itt csak információs célokat szolgál. Ez a tartalom nem helyettesíti a saját mentálhigiénés szolgáltató szakmai megítélését. Kérjük, keresse fel az engedélyezett mentálhigiénés szakembert minden egyes kérdés és kérdéssel kapcsolatban.

a szerzőről

Ellen Hendriksen, PhD

dr. Ellen Hendriksen volt a hozzáértő pszichológus podcastja 2014 és 2019 között. Klinikai pszichológus a Bostoni Egyetem szorongás- és kapcsolódó rendellenességeinek (CARD) központjában. Ph.D. az UCLA -n, és befejezte képzését a Harvard Medical School -ban. Tudományos alapú, nulla ítéletének megközelítése rendszeresen szerepel a pszichológia, a Scientific American, a Huffington Post és sok más média. A debütáló könyve, a How To Your Oder: Csendes a belső kritikusod és a társadalmi szorongás feletti emelkedés, 2018 márciusában jelent meg. perc olvassa el

Hogyan lehet megszabadulni a gyomorzsírtól? P> Nagyon gyakran hallom az általánosan alkalmas emberek panaszait, de úgy tűnik, hogy nem kapja meg ezt a lapos hasát, tehát itt van még néhány tipp, hogy megszabaduljon az utolsó kis pofától a derékvonal körül:

1) Ügyeljen arra, hogy mindhárom testmozgást használja, ebben a fontos sorrendben:

Súly edzés

Nagy intenzitású kardio-intervallumok

hosszú, lassú, zsírégető munkamenetek

A súly edzés önmagában vagy önmagában a kardio gyakran nem elég ahhoz, hogy kitörölje az utolsó tárolózsírt. Megfelelő alvás. A puffadás és a gyulladás gyakran a puffadt gyomor elsődleges oka. Használjon stresszcsökkentési technikákat, és próbáljon minden este 7-8 órát aludni. feldolgozott, csomagolt ételek; és alkohol. Tanúja voltam ezeknek az egyszerű változásoknak, amelyek mindössze 2-4 hét alatt látható gyomorzsírcsökkentést eredményeznek. A hasi kép a Shutterstock jóvoltából

Az összes tartalom itt csak információs célokat szolgál. Ez a tartalom nem helyettesíti a saját egészségügyi szolgáltató szakmai megítélését. Kérjük, keresse fel az engedélyezett egészségügyi szakembert minden egyes kérdéssel és kérdéssel kapcsolatban.

a szerzőről

Ben Greenfield

Ben Greenfield Bachelor és Master diplomáit kapott az Idaho Egyetemen a sporttudomány és a testmozgás élettanában; Személyi edzés, valamint a Nemzeti Erő- és Kondicionáló Szövetség (NSCA) személyi edzése és kondicionálási tanúsításai; Sport táplálkozási tanúsítás a Nemzetközi Sport Nutrition Society (ISSN), a Serotta Nemzetközi Biciklizési Tanúsítványtól. Több mint 11 éves tapasztalattal rendelkezik az edzői szakember, a kollégiumi és a szabadidős sportolók számára az összes sportból, és mivel az ügyfelek százai segítettek a fogyás és a fitnesz sikerének elérésében. Tanulja meg, hogyan kell végezni egy fitnesz sétát, amely zsírt éget, sovány izmokat épít fel, és lehetővé teszi, hogy bárhol edzőterem vagy edzőberendezés nélkül edzjen. Játsszon szünet Hallgassa meg, hogyan lehet fitnesz sétálni, jelenleg a Safari -ban lejátszási kérdéseket tapasztaljuk meg. Ha szeretné meghallgatni az audio -t, kérjük, használja a Google Chrome -t vagy a Firefoxot. Más esetekben, különösen, amikor utazom, előfordulhat, hogy nincs hozzáférésem edzőteremhez vagy edzőberendezéshez. Ez az az idő, amikor hasznos, ha a fitnesz séta az ajtóból indul. Segítsen a zsírégetésben hivatalos forrás és a sovány izom építésében. Összehasonlítva a szokásos sétahoz, amely valójában nem éget sok kalóriát, hacsak nem jár felfelé vagy valamilyen súlyt hordoz, a fitnesz séta valójában nagy fitnesz -lendületet adhat neked;

Hány kalóriát éget el? Az átlagos mérföldön égett átlagos kalória esetén szorozzuk meg a súlyát körülbelül 0,5 -rel. Például 175 fontot súlyozok. Tehát körülbelül 85 kalóriát égetnék egy mérföldet. Végül, ez nem túl szignifikáns, ha úgy gondolja, hogy az átlagos mokka körülbelül 400 kalória – tehát majdnem 5 mérföldre kell elcsúsznia, hogy megégetje azt az egy italt! Utolsó »Az összes tartalom itt csak információs célokat szolgál. Ez a tartalom nem helyettesíti a saját egészségügyi szolgáltató szakmai megítélését. Kérjük, keresse fel az engedélyezett egészségügyi szakembert minden egyes kérdéssel és kérdéssel kapcsolatban.

a szerzőről

Ben Greenfield

Ben Greenfield Bachelor és Master diplomáit kapott az Idaho Egyetemen a sporttudomány és a testmozgás élettanában; Személyi edzés, valamint a Nemzeti Erő- és Kondicionáló Szövetség (NSCA) személyi edzése és kondicionálási tanúsításai; Sport táplálkozási tanúsítás a Nemzetközi Sport Nutrition Society (ISSN), a Serotta Nemzetközi Biciklizési Tanúsítványtól. Több mint 11 éves tapasztalattal rendelkezik az edzői szakember, a kollégiumi és a szabadidős sportolók számára az összes sportból, és mivel az ügyfelek százai segítettek a fogyás és a fitnesz sikerének elérésében. Reggeli sólyom vagy éjszakai bagoly vagy? Élesnek érzi magát reggel, de álmos lesz a késő esti levegő előtt, vagy úgy érzi, mint egy zombi reggel 8 -kor, de éjszaka „második szél”? A hozzáértő pszichológus kollégája, a Sleep Expert Jade Wu, megmutatja, hogy a válaszod milyen nagy hatással lehet az egészségére és a boldogságára. Lark vagy egy bagoly a kronotípusától függ, az a hajlandóság, hogy éber legyen egy adott napszakban. A kronotípusa nagyrészt biológiailag kemény huzalú. Ezt az agy és a test biológiai ciklusainak komplex rendszere határozza meg, az úgynevezett cirkadián ritmusnak. Ezek a ritmusok olyanok, mint milliárd órás órák, amelyek a metabolizmusunk, a hormonszekréció, a kognitív funkció, a fizikai teljesítmény és még a gén expressziójának napi útvonalait futtatják. Ha ez a hálózat elveszíti a ritmust … Nos, képzelje el, ha a világ minden órája eltérő sebességgel fut. – Ha cápa született, gratulálok! A társadalmat Önnek és a közeli 24 órás ritmusoknak tervezték. Néhány ember ciklusa azonban hosszabb, tehát a természetes álmos idejük később és később minden nap a társadalom 24 órás órájához viszonyítva. Ezek az emberek (baglyok) mindig úsznak biológiájuk ellen, reggelenként ki kell húzniuk magukat az ágyból, de energiával zümmögnek, amikor éjszaka alszanak.

És ez nem csak egy probléma kellemetlenség. A bagoly krónotípusú embereknek nagyobb a kockázata a pszichiátriai rendellenességek, a függőség, a magas vérnyomás, az elhízás, a 2. típusú cukorbetegség és még a meddőség szempontjából is. Ennek oka legalább részben annak a cirkadián eltérésnek köszönhető, amelynek következménye, hogy bagolyként élnek a Lark világában. Például, órákig alszik -e hétvégén? Késő este maradjon az iPadjén? Viseljen napszemüveget reggel, mert még nem áll készen az emberre? Ezek a (teljesen érthető) szokások folyamatosan megváltoztatják a jelzéseket – például a fényt -, amelyet a cirkadián rendszere az idő megtartására használ. Amikor az óráid összezavarodnak, az összes biológiai művelete szenved.

A barlangok és a nők, akik nem tudták abbahagyni a moonrise utáni izzadást, elősegítették az egész törzs megmentését az éjszakai ragadozóktól!

De ne aggódj, a baglyok. A kronotípusa segítségével alkalmazkodhat a 24 órás világhoz. Kövesse ezt a három tippet az órák újjáépítéséhez az egészségesebb és boldogabb élet érdekében. A legerősebb dátum, amelyet a cirkadián rendszere használ az idő elmondására. A retina közvetlen jeleket küld a szuprachiasmatikus magnak, az agy fő órájának, tehát a fény, hogy a fény reggel belépjen a szemébe, azt mondja az egész hálózatnak, hogy ideje felkészülni. Ennek következetes végrehajtása elősegíti a cirkadián rendszerét a pályán maradni, amely nemcsak az órát hangolja, hanem javítja a hangulatot is. Ne keverje össze a cirkadián rendszerét azáltal, hogy éjszaka túl sok fényes fényt kap. A telefonokból, TV -kből és más modern technológiákból származó rövid hullámhosszú fény a cirkadián óráinkat arra gondolja, hogy nappali időben van, és ez olyan súlyos egészségügyi problémákkal jár, mint a cukorbetegség és a rák. A jó hír az, hogy segíthet a kronotípus adaptálásában. Egy nemrégiben készült tanulmány megállapította, hogy egy hetes kemping után elektronikus eszközök nélkül, a baglyok melatonin profilja – a belső cirkadián ritmusok legpontosabb mérése – a Larks -tól megkülönböztethetetlenné válhat. Mivel többségünk nem tud mindennap táborozni, otthon utánozhatja a „tábortűz -hatást” azáltal, hogy korlátozza az eszközhasználatot naplemente után vagy kék fénytáblázó szemüveg viselésével.

3. tipp: Ébredj fel minden nap egyszerre. A szombaton 2 vagy 3 órás extra 2 vagy 3 óra elkapása olyan, mintha a testét New York -ból Los Angelesbe repülni. Ez a cirkadián rendszerének egyik fő stresszora. Ez nemcsak a hétfőn reggel szörnyűnek érzi magát, hanem a depresszió és a függőség fokozott kockázatával is befolyásolhatja az általános mentális egészségét. Továbbá, mivel az óráid annyira szorosan kapcsolódnak az anyagcseréhez, nem csoda, hogy a társadalmi jetlag is kapcsolódik az elhízáshoz. Ha egyáltalán nem tud minden nap egyszerre felkelni, akkor minimalizálja a hétvégén való alvást, és hatékonyabbá tegye a reggeli rutinját, így később hétköznap felébredhet. Az éjszakai baglyok megbélyegzése lusta vagy felelőtlenként értékelnie kell minket. Végül is a baglyok valószínűleg léteznek az Evolution válaszaként a barlangok őseinknek az éberségi őrök iránti igényére.